Grootste netwerk, grootste (verkoop)kans
Zeist: 030-69.175.77
Druk deze pagina af

Utrecht, Robert schumannstraat 17

€ 639.000 k.k.
Adres Robert schumannstraat 17
Plaats UTRECHT
Prijs € 639.000 k.k.
Bouwjaar 1932
Soortbouw Bestaande bouw
Typebouw Eengezinswoning
Typewoning Tussenwoning
Aantal kamers

WONEN IN UNIEK MONUMENT !

In 1932 is door de alom vermaarde architect Gerrit Rietveld een blokje van 4 geschakelde woningen opgeleverd die inmiddels tot Rijksmonument zijn verheven. Eén van deze volstrekt unieke stadsvilla’s staat nu in de verkoop. Voor de liefhebber en kunstminnende koper een unieke kans om een keer zo’n bijzondere woning te kunnen bewonen en betrekken. Aan de voorzijde aan een mooi vrij plantsoen gelegen.

Eveneens zeer geschikt voor iemand met kantoor/bedrijf/praktijk of atelier aan huis omdat het huis een souterrain heeft welke zowel binnendoor als met een eigen separate entree vanaf de straatzijde bereikbaar is.

OMGEVING
In de populaire wijk “Oog in Al” zijn alle voorzieningen op loopafstand zoals scholen, kinderopvang, winkels maar ook de gezellige plekjes zoals Park Oog in Al, het hippe restaurant "Buurten in de Fabriek" en strand Oog in Al. Voor de reizigers ligt het Centraal Station op een kwartiertje fietsen en met de auto ben je binnen een paar minuten op de A2 en A12.

WONING
Entree met vestibule, ruime living (voorheen bestaande uit een voor- en achterkamer), keuken met eveneens nog veel originele elementen, zowel vanuit de living als keuken is er een deur naar de voor stadsbegrippen ruime zonnige afgesloten tuin met zeer recente nieuwe houten schuur en achterom. Het huis heeft een originele ronde spiltrap welke door de gehele woning loopt (met verticale stokleuningen die aan de spil bevestigd zijn), hiermee kom je op het tussenbordes met toilet-badkamer (nieuw) voorzien van toilet, douche en wastafel (boven deze ruimte bevindt zich nog een bergzoldertje (kofferberging). Via enkele treden komt men dan uit op de slaapetage met 3 volwaardige mooie slaapkamers waarvan 1 met balkon.
Binnendoor ook de mogelijkheid om naar het souterrain te gaan, met voorraadruimte en mooie werk-studeer-atelierruimte met eveneens een aparte rechtstreekse deur naar buiten.

In de woning bevinden zich zeer veel originele elementen en bouwstructuren welke het geheel een zeer bijzonder karakter en cachet geven.

Kortom een meer dan bijzonder object/monument welke voor de echte liefhebber een zeer unieke kans is zich in een Rietveld-woning te mogen vestigen.

BIJZONDERHEDEN
- woonoppervlak 102 m²
- gebruiksoppervlak 128 m²
- inhoud 445 m³
- perceeloppervlakte 149 m²
- bouwjaar omstreeks 1932
- alle woon-en slaapvertrekken en de keuken zijn voorzien van dubbele beglazing
- dak vernieuwd en geïsoleerd ca. 2001
- cv-combiketel 2006 (Nefit Ecomline HR Excellent)
- de elektrische installatie is in 2012 uitgebreid (7 groepen/2x aardlek)
- veel Jan Hagelglas, licht-doorlatend maar wél privacy
- vensterbanken van origineel eikenhout
- zowel voor- als achtertuin onder architectuur aangelegd
- originele voordeur bestaande uit onder- en bovendeur
- living met kanaal voor open haard aanwezig
- aanvaarding in overleg

Terug naar het overzicht
© 2019 Nassau Makelaars Zeist