Grootste netwerk, grootste (verkoop)kans
Zeist: 030-69.175.77

Zeist, Krakelingweg 87

€ 800.000 k.k. Verkocht onder voorbehoud
Adres Krakelingweg 87
Plaats ZEIST
Prijs € 800.000 k.k.
Bouwjaar 1928
Soortbouw Bestaande bouw
Typebouw Eengezinswoning
Typewoning 2-onder-1-kapwoning
Aantal kamers

Charmante linkerhelft van een zeer vrij gelegen twee onder één kap woning uit 1928.
De woning is gesitueerd in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en bevindt zich aan de rand van het Lyceumkwartier, een van de fraaiste wijken van Zeist.

Het huis biedt, naast een vrijstaande garage, op de begane grond een authentieke entree naar de sfeervolle woonkamer met open haard. Aansluitend is er een gezellige tussenkamer waar TV wordt gekeken en de boeken staan. De tussenkamer gaat via de originele geveldeuren over in de ruime tuingerichte eetkamer en de (deels) open moderne keuken. Op de 1e etage bevinden zich vanuit de overloop een slaapkamer met ruim balkon op de achterzijde, een complete en fraai vormgegeven badkamer, een tweede slaapkamer aan de voorzijde en een afzonderlijk toilet. Het huis heeft een eigen oprit en wordt omgeven door een forse voortuin met vijvers, een zij-tuin en zeer ruime zonnige achtertuin. Het perceel meet totaal 872 m².

LOCATIE
De Krakelingweg is een werkelijk unieke en kleinschalige locatie. Aan de rustige ventweg bevinden zich 15 twee onder één kap huizen, die allemaal verschillen van elkaar. De locatie is zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde direct gesitueerd aan de bossen en heidevelden van Zeist.

VOORZIENINGEN EN BEREIKBAARHEID
Het centrum van Zeist met alle denkbare winkel- en uitgaansvoorzieningen en een groot cultureel aanbod ligt op fietsafstand. Het Diakonessen Ziekenhuis en de polikliniek bevinden zich binnen 2 kilometer. De Krakelingweg ligt binnen enkele minuten rijden van de A28, A27 en A12. Station Driebergen- Zeist ligt op 5 kilometer. De stad Utrecht en de wetenschappelijke centra van De Uithof bevinden zich op 10 kilometer afstand.

Sportverenigingen op het gebied van tennis (Shot), hockey en golf (Schaerweijde) liggen op zeer korte afstand. Naast de vele andere sportvoorzieningen in Zeist bevinden zich in de directe omgeving vijf golfbanen en twee maneges. De KNVB bevindt zich op 500 meter afstand.

INDELING
Parterre
Het deurportaal en de royale entree hal zijn voorzien van een originele granito vloer. Mooie opengewerkte trappenpartij, toilet met fonteintje, garderobenis met toegang tot bergruimte onder de trap, luik naar een provisiekelder op stahoogte. Royale L-vormige leefruimte: de voorkamer is voorzien van een open haard en gesitueerd aan de (voor)tuinzijde en biedt prachtig vrij uitzicht op het bos; de tussenkamer heeft een op maat gemaakte boekenkast en een authentieke marmeren schouw met intieme voorzet haard op gas. De voorkamer en de tussenkamer zijn voorzien van de originele vloerdelen van Amerikaans grenen. De ruime eetkamer en de moderne (deels) open keuken zijn gericht op de forse achtertuin en hebben allebei openslaande dubbele deuren. De vloer in eetkamer en in de keuken zijn in dezelfde stijl uitgevoerd in grenen.

Eerste verdieping
De overloop heeft een dakkapel aan de zijkant en biedt toegang tot een afzonderlijk modern toilet. Daarnaast is de bijzonder uitgevoerde badkamer bereikbaar met een nokhoogte van 4 meter, daglichtinval en authentieke eiken draagbalken. De badkamer biedt een inloopdouche, ligbad en twee aparte wastafels. De badkamer loopt via een eigen deur over in de slaapkamer aan de achterkant, voorzien van op maat gemaakte inbouwkasten. De slaapkamer is voorzien van een dakkapel aan de zijkant en een ruim balkon aan de achterzijde, met zicht op de boomkronen. Aan de voorzijde is een grotere slaapkamer, die uitziet over de vijvers in de voortuin, het bos en de twee majestueuze beuken die de eigen oprit markeren. Via een vlizotrap is een geheel bevloerde bergzolder bereikbaar. Hier bevindt zich ook de CV ketel. De vloer van de 1e etage bestaat net als de begane grond uit de originele vloerdelen van Amerikaans grenen, de vloer in de slaapkamer aan de achterzijde is in dezelfde stijl uitgevoerd in grenen.

TUIN
De tuin die zich rondom de woning bevindt, is met zorg en toewijding tot stand gekomen. Door de diepte van het perceel zijn zowel de voor- als achtertuin zeer zonnig. De voortuin is door het gebruik van bodembedekkers en de aangelegde vijvers onderhoudsarm en heeft verlichtingspunten en een stroomvoorziening. De achtertuin heeft een drietal terrassen, verschillende waterpunten, verlichtingspunten en stroomvoorzieningen. De tuin biedt twee aparte grote vakken met bloeiende planten (mei/november), een groot L-vormig grasveld, een paddenpoel en ruimte voor de opslag van open haard hout. Via een recht van overpad (50 meter) achterin de tuin is rechtstreeks toegang tot de bossen en heidevelden. De unieke ligging vertaalt zich ook in de aanwezigheid van een grote rijkdom aan tuinvogels en andere fauna.

KENMERKEN/BIJZONDERHEDEN
- Perceeloppervlakte 872 m²
- Woonoppervlakte 137 m²
- Inhoud ca. 525 m³
- Bouwjaar omstreeks 1928
- Verwarming/warm water middels combiketel (2007)
- Direct gelegen aan uitgestrekt wandelbos
- Oplevering in overleg

RENOVATIES/VERBOUWINGEN
- Uitbouw op de begane grond en op de 1e etage zijn gerealiseerd in 2007
- Balkon is voldoende gefundeerd voor bebouwing
- Kapconstructie is geïsoleerd
- Alle ramen zijn geïsoleerd
- Dakpannen zijn vernieuwd in 2007
- Goten en zinkbeslag van de boeiborden zijn vernieuwd in 2016
- De schoorstenen zijn in orde en jaarlijks geveegd
- De tuin is aangelegd
- Dak van de garage is vervangen in 2001
- Electrische installatie is volledig vernieuwd in 2007
- C.V, installatie is aangelegd in 2007. De C.V. ketel is uit 2007 en is jaarlijks onderhouden
- De vloer van de uitbouw is geïsoleerd
- De vloer van de badkamer is deels verwarmd
- Fornuis van Bosch is vernieuwd in 2017
- Vaatwasser Bosch is vernieuwd in 2016
- Buitenzijde voorkant en zijkant zijn geschilderd in 2016
- Buitenzijde achterkant is geschilderd in 2018
- Glasvezel verbinding aangelegd in 2019
- Het bestemmingsplan staat een verdere uitbouw toe

Terug naar het overzicht
© 2020 Nassau Makelaars Zeist